Programi za podjetne talente

V okviru programov Start:up Ljubljana inovativnim posameznikom zagotavljamo pomoč pri iskanju, presoji in razvoju podjetniških idej ter pri dejanski ustanovitvi podjetja.

Za podjetne posameznike ter ustanovitelje startup podjetij, vključno z odcepljenimi (spin-out ali spin-off) podjetji, organiziramo vrsto podjetniških delavnic, forumov, tekmovanj, podjetniških vikendov, pospeševalnikov idej, krožkov in konferenc, ki predstavljajo odlično priložnost za pridobitev podjetniških znanj in veščin ter priložnost za mreženje ...

Program je namenjen vsem, ki se lotevajo projekta razvoja in trženja novega produkta v negotovih okoliščinah. Takšen projekt se imenuje startup in lahko nastaja v okviru novega ali že obstoječega podjetja. Ključna naloga podjetnika je, da poišče ustrezen poslovi model, ki bo zagotavljal možnost za rast podjetja na globalnih trgih. Izkoristite znanje, nasvete in infrastrukturo za razvoj vašega startupa!
 

Start:up Ljubljana STARS

Predstavlja serijo podjetniških dogodkov, kjer se srečuje ljubljanska startup skupnost. Na dogodkih gostimo zanimive goste, ki bodo predstavili lastne podjetniške zgodbe in izkušnje, aktualne podjetniške vsebine in trende pri razvoju podjetja.
 

Regionalni center kreativne ekonomije

V okviru aktivnosti Regionalnega centra kreativne ekonomije vnašamo kreativnost na različna področja družbenega delovanja, predvsem z namenom razvoja kreativnega, inovativnega in mednarodno konkurenčnega okolja. Z izobraževanji, delavnicami, svetovanji in drugimi dogodki kreativce, podjetnike, odločevalce in oblikovalce politik, raziskovalno-izobraževalne ustanove ter nevladne organizacije motiviramo in jih usposabljamo za njihovo uspešnejše in učinkovitejše (so)delovanje.

 
Podjetno v svet podjetništva

Namen projekta Podjetno v svet podjetništva je visoko izobražene mlade, ki so brez zaposlitve in imajo dobro poslovno idejo, usposobiti za podjetniško kariero. V okviru programa se mlade za štiri mesece zaposli v  Regionalni razvojni agenciji Ljubljanske urbane regije, kjer pod vodstvom mentorjev razvijajo svoje poslovne ideje in pripravljajo poslovne načrte za ustanovitev podjetja.  Izobraževanje poteka na vseh ključnih področjih podjetništva (marketing, prodaja, računovodstvo, finance, delovno, gospodarsko pravo ipd.), preko projekta pa je poskrbljeno tudi za promocijo izdelkov in storitev, ki jih udeleženci razvijejo tekom usposabljanja.
 

Podjetništvo z družbenim učinkom

Nosilci socialnih in pozitivnih družbenih inovacij lahko le-te ustrezno preverijo, razvijajo in udejanjijo v Programu za spodbujanje podjetništva z družbenim učinkom - vroče ideje za družbeno odgovorno podjetništvo Ferl in DPlacu - Stičišču podjetniških idej z družbenim učinkom.
 

Dnevi podjetništva

Dnevi podjetništva predstavljajo najodmevnejši podjetniški dogodek v Osrednjeslovenski regiji. Na brezplačnih delavnicah predstavljamo specializirana znanja s področja vodenja podjetij, tehnologij, marketinga in internacionalizacije poslovanja. Dneve podjetništva tradicionalno organiziramo v jesenskih mesecih.
 

Podjetniško svetovanje

Podjetnim posameznikom in potencialnim ustanoviteljem startup podjetij so na voljo  svetovalne storitve in orodja ter mentoriranje na osnovi najsodobnejših metod vitkega podjetništva, generiranja poslovnih modelov in razvoja kupcev, ki jim olajšajo proces ustanavljanja podjetja ter povečajo možnosti za uspeh na trgu. Prav tako nudimo svetovanja s področja poslovnega načrtovanja, raziskave tržišča, priprave trženjske strategije, ...
 
Koledar dogodkov

Nacionalni programi za podjetne talente

Iniciativa Start:up Slovenija, katere del je tudi Start:up Ljubljana, na nacionalni ravni organizira različne programe za aktivacijo podjetnih talentov:
  • motivacijska srečanja,
  • študentska tekmovanja,
  • startup vikende in druge dogodke.
Prijavite se na e-novice Startup Ljubljana, da ne zamudite kakšnega pomembnega dogodka. 

 
 

Programi za startup podjetja

Podjetniškim ekipam, ki zaganjajo startup podjetje, so na voljo odlični podjetniški programi, svetovanje in mentorstvo, dostop do mednarodnih dogodkov in medijska prepoznavnost.  

Start:up Geek House šola

Start:up Geek House šola zajema celoten spekter najsodobnejših znanj s področja gradnje startup podjetij z uporabo vitkih in agilnih metodologij. Poleg enostavne in jasne predstavitve teoretičnih okvirov je bistvo programa predvsem praktično delo na razvoju poslovne ideje in njene uresničitve v novoustanovljenem podjetju.
 
Program šole vključuje teoretični okvir, praktične primere in konkretno delo na razvoju poslovne ideje.
 
Program Start:up Geek House šole zajema pet delavnic:
  1. delavnica: Vitko in agilno podjetje
  2. delavnica: Minimalno sprejemljiv produkt in odkrivanje strank
  3. delavnica: Poslovni model in kanvas
  4. delavnica: Podjetniške finance
  5. delavnica: Marketing
 

Start:up Ljubljana - Podjetniški vikend

Gre za tridneven podjetniškega vikend, kjer posamezniki oziroma ekipe predstavijo svoje ideje in se organizirajo v ekipe. Sledita dva dni fokusiranega dela na razvoju in testiranju poslovnega modela, pri čemer si pomagajo s prvim prototipom oziroma minimalnim sprejemljivim produktom (MVP).
 
Ob zaključku izvedejo javno predstavitev idej, si pridobijo povratno informacijo strokovnjakov ter povabilo v intenziven program Start:up Geek House šole. Na dogodku bodo sodelovali priznani podjetniški svetovalci in startup mentorji, s katerimi se bodo lahko na dogodku povezale startup ekipe.
 
Vzporedno bo potekalo tudi tekmovanje Global Startup Battle v katerega se bo s sodelujočimi ekipami vključevale posamezne regije, tudi Start:up Ljubljana.
 

Podjetniške srede

Podjetniške srede so namenjene širjenju novega znanja, razvoju strokovnih kompetenc ter mreženju in druženju podjetnikov. Zavedamo se namreč, da so v sodobnem kompleksnem poslovnem okolju za uspeh podjetja ključni znanje in razvejana mreža poznanstev s čimer bomo zagotovili ravno s podjetniškimi sredami.

Start:up Ljubljana.SI

Zavedamo se pomena razgledanosti in široke partnerske mreže za podjetniški uspeh. V okviru programa Start:up Ljubljana bomo tako vsako leto izpostavil dosežke skupnosti na predstavitvi podjetniških idej, katere so se vzpostavile v okviru programov sodelujočih partnerjev.
 
 

Nacionalni programi za startupe

Iniciativa Start:up Slovenija, katere član je tudi Start:up Ljubljana, na nacionalni ravni organizira različne programe za podporo start-up podjetjem: Prijavite se na e-novice Startup Ljubljana, da ne zamudite kakšnega pomembnega dogodka. 

 

Koledar

Vsi dogodki
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v ljubljansko podjetniško sredino? Na katerih dogodkih ne smeš manjkati, najnovejše podjetniške trende in ostale odlične stvari?
Hitro, prijavi se na Start:up Ljubljana e-mail listo!