OPIS DOGODKA


Podjetniška sreda: Z razvojem čustvene inteligence do boljše delovne učinkovitosti

10. december 2014, ob 14:00 /Tehnološki park Ljubljana
 
Dandanes so podjetja bolj strukturirana, skoraj vsak zaposleni mora sprejemati določene odločitve. Ne glede na to, ali so te odločitve velike ali majhne, imajo direkten vpliv na uspešnost, učinkovitost in zmogljivost posameznika na delovnem mestu. Posledično postaja za zaposlene vedno bolj pomembno, da se osredotočijo na izboljšanje svojih sposobnosti odločanja. To lahko zgleda tako preprosto, kot učenje iz lastnih napak, vendar izvira iz veliko globljih ravni posameznika. Sprejemanje boljših odločitev se začne z razumevanjem naše čustvene inteligence (EQ).

Vabljeni na podjetniško sredo, na kateri bomo razkrili, kako lahko posameznik pospeši svoj proces rasti čustvene inteligence, ter uporabi to znanje za sprejemanje boljših odločitev na delovnem mestu.

Datum: sreda, 10.12.2014
Ura: od 14. do 16. ure
Lokacija: Tehnološki park Ljubljana, pritličje stavbe B

Kaj je čustvena inteligenca?

Pogosto čustveni kvocient EQ zamenjujejo z inteligenčnim kvocientom IQ. Vendar v nasprotju z merjenjem splošne inteligence osebe, čustveno inteligenčni kvocient meri čustveno inteligenco. Je sposobnost zaznavanja, razumevanja in učinkovitega upoštevanja moči in smisla čustev za doseganje višjih ravni sodelovanja in učinkovitosti. Čustvena inteligenca je osnovna kompetenca, ki žene naša dejanja, znanje, veščine in sposobnosti, našo učinkovitost in izvedbo, ter v končni fazi vpliva na uspešnost našega sprejemanja odločitev. V poslovnem okolju je čustvena inteligenca pomembna, ker pomaga posamezniku uporabiti zavedanje lastnih čustev za delovno učinkovitost. Pet področij čustvene inteligence Success Insights analiza čustvene inteligence se osredotoča na 5 področij čustvene inteligence, ki so razdeljena na znotrajosebno (intrapersonalno) in medosebno (interpersonalno) inteligenco. Znotrajosebna inteligenca zajema sposobnosti razumevanja samega sebe, medtem ko medosebna inteligenca zajema sposobnosti razumevanja drugih.
V področje znotrajosebne čustvene inteligence umestimo 3 področja, ki se nanašajo na razumevanje samega sebe:
  • Samozavedanje: je sposobnost prepoznavati in razumeti svoja razpoloženja, čustva in težnje, kot tudi njihov učinek na druge.
  • Samoobvladovanje: je sposobnost nadziranja in preusmerjanja motečih impulzov in razpoloženj ter težnja k zadrževanju sodbe in razmisleku pred ukrepanjem.
  • Motivacija: je strast do dela iz razlogov, ki presegajo denar ali status, ter nagnjenost k energičnemu in vztrajnemu zasledovanju ciljev. 
V medosebno čustveno inteligenco sodita 2 področji, ki se nanašata na posameznikovo razumevanje drugih:
  • Empatija: je sposobnost razumeti čustveno razpoloženje drugih ljudi.
  • Socialne veščine: so spretnosti obvladovanja medosebnih razmerij in grajenja družbenih mrež.

Predavateljica 

Mina Černe iz podjetja Vernar consulting d.o.o., ki je ekskluzivni nosilec licence za Success Insights® - kadrovsko razvojnega orodja za Slovenijo in Hrvaško in s tem ključni ponudnik sistemskih orodij za učinkovito selekcijo in razvoj zaposlenih. Sistem Insights vključuje tudi analizo za merjenje stopnje čustvene inteligece posameznika. S konstantnim razvojem, optimizacijo in preverjanjem naših Success Insights orodij vam zagotavljajo maksimalno kakovost v diagnostiki potenciala zaposlenih.
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Maja Mastnak
Tehnološki park Ljubljana
T: 01 620 34 05
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v ljubljansko podjetniško sredino? Na katerih dogodkih ne smeš manjkati, najnovejše podjetniške trende in ostale odlične stvari?
Hitro, prijavi se na Start:up Ljubljana e-mail listo!